Entreprenøren som ville ha bedre dekning

Entreprenøren Firing & Thorsen var ikke fornøyd med dekningen. Telering-forhandleren AGS IT-Partner fikk oppgaven med å optimalisere mobildekningen.

I utgangspunktet benyttet entreprenøren lavprisselskapet Phonero som var operatør i nettet til Telenor. Da Telia kjøpte selskapet opplevde medarbeiderne dårligere dekning og stadige brudd på strekningen E18.

Ble hentet inn

AGS IT-Partner ble hentet inn for å gjøre en gjennomgang av telefonidelen i selskapet. De fleste ansatte jobber ute på prosjekter og best mulig dekning og minst mulig nedetid er helt avgjørende. Firing & Thorsen med cirka 60 ansatte har etter anbefaling fra AGS IT-Partner valgt Telenor og opplever dekningen som bedre. I tillegg har entreprenøren investert i Telenor Bedriftsnett. I stedet for en sentralbordløsning bruker medarbeidere – som er spredt på ulike prosjekter – en app for å sette over til hverandre.

Koster litt mer, men bedre

– Den løsningen vi anbefalte koster litt mer, men det er blitt en bedre løsning, sier bedriftsrådgiver Fredrik Jahren Larsen i AGS IT-Partner. I tillegg har selskapet levert mobiltelefoner, hovedsaklig modellen Samsung XCover 4.
– Dette er en robust mobiltelefon som er vanntett. De som jobber ute på byggeplasser trenger en mobiltelefon som tåler litt, smiler Jahren Larsen. Det er dessuten levert noen iphoner, men Apple er i klart mindretall.

Flere har behov

Entreprenøren Firing & Thorsen ble etablert i 2003 og har hovedkontor i Horten med avdeling i Oslo. Virksomheten er spesialisert på terreng- og grunnarbeid.

Jahren Larsen påpeker at det er mange tilsvarende bedrifter som har behov for å både strukturere og optimalisere telefonisiden.
– Spesielt siden medarbeiderne er på ulike lokasjoner, alt etter hvor oppdrag utføres og da er det viktig å ha en telefonløsning alle kan benytte, sier han. AGS IT-Partner har som en del av avtalen også ansvaret for oppfølging og support av Firing & Thorsen.

– Det var ikke noe i veien med telefonoperatøren de hadde, men når operatøren ble kjøpt opp ble entreprenørvirksomheten i praksis tvunget over på et nytt nett som ikke ble opplevd like tilfredsstillende, sier bedriftsrådgiveren.

Meny