Fusjonerer i Sogndal – blir Mobit

Telehuset og XS Data & Multimedia i Sogndal slår seg sammen og blir en del av den landsdekkende fagkjeden Mobit.

Aktørene har vært i markedet i Sogn siden 2000-tallet og begge har vist evne til å tilpasse og utvikle seg i en bransje der utviklingen stadig er i endring.

Samlokalisering

De to bedriftene kompletterer hverandre, både når det gjelder kompetanse, kunnskap og kundesegment. Med sammenslåingen blir den nye virksomheten en styrket leverandør i både privatmarkedet og SMB-markedet. Begge er i dag lokalisert i Amfi Sogningen. Fra januar 2019 blir det samlokalisering i 1. etasje med bedriftssenter og butikk i lokalene til XS Data & Multimedia. Staben dobles og sammen utgjør begge Mobit, som er landets største fagkjede innen mobil og IT med 144 forhandlere over hele landet.

Lokal kompetanse

– Vi har vært i forhandlinger lenge, og er enige om at det er bedre å stå samlet. Vi som lokale bedrifter utfordres også av andre nasjonale og internasjonale giganter innen telekom og data. Vi skal bevise at lokal kompetanse og et godt utvalg av produkter og tjenester er det kundene bør foretrekke, sier daglig leder Svein Ove Bergseth i Mobit Sogndal.

Hele regionen

Det handler ikke bare om å betjene kunder i Sogndal, men om å pleie kunder i hele Sogne-regionen.
– Vi har også kunder utenfor kjerneområdet, og som en del av Mobit betjener vi nasjonale avtaler lokalt. Vi tror at det lokale utgangspunktet har en tilleggsdimensjon som kundene setter pris på, fortsetter Bergseth.

iPhone og Lenovo

På spørsmål om hvilket mobilmerke og desktop det selges mest av i regionen, svarer den lokale Mobit-sjefen følgende:
– Innen mobil er det iPhone, mens Lenovo etterspørres mest innen data. Disse trendene endrer seg over tid. Samsung er også sterke på mobil mens Huawei er utfordreren som er på full fart frem.

Den lokale IT-avdelingen

Mobit i Sogndal tilbyr kundene valgfrihet mellom for eksempel Telenor og Nortel. I tillegg opplever den lokale forhandleren stadig større etterspørsel etter smarte telefonsentraler, møteromsløsninger og generelle IT-utfordringer.
– For mange bedrifter er vi den lokale IT-avdelingen som håndterer utfordringer på både kort og lang sikt. Ved inngangen til 2019 kan man ikke skille telekom og IT fra hverandre. Dette henger sammen, presiserer Bergseth, og legger til at de med sammenslåingen vil bli en enda mer komplett aktør innen IT, med servicetekniker og rådgivere i staben.

keyboard_arrow_up