God lyd trumfer bilde

God lyd trumfer bilde

På hjemmekontoret har mange erfart at det som betyr mest for et godt møte faktisk er lyden. Det å se hverandre er veldig fint, men man kan leve med et litt uklart bilde. Det som imidlertid er veldig plagsomt er lyd som klipper og hakker, ekko som gjaller i ørene, bakgrunnsstøy eller andre forstyrrelser. Sats derfor på en bra høyttalertelefon som er enkel å koble til både PC-en og mobilen, eventuelt et headset av god kvalitet.

Sjekk vår lydtest her

Tre tips for god lyd

1. Duplex lyd

Det viktigste du kanskje aldri har hørt om er duplex lyd. Med duplex lyd går signalene både ut og inn av datamaskinen samtidig. Da vil lyden gli sømløst begge veier, uten forsinkelser. Alle kan prate samtidig, ingen lyd blir ”klippet” bort. Mange øreplugger og hodesett har ikke duplex lyd, og det er da problemene oppstår.

2. Bruk USB-dongle (liten plugg som settes inn i PC-en)

Her ser du en dongle. Du har sikkert sett en før, men har du brukt den? Mange tenker at de ikke trenger en dongle når den bærbare datamaskinen har en innebygd bluetooth. Men denne lille saken har flere viktige fordeler og sertifiseringer i forhold til din integrerte bluetooth, blant annet er det mange funksjoner duikke får utnyttet med vanlig bluetooth-tilkobling, også når det gjelder lyd. Når du setter inn donglen, blir det nemlig installert et ekstra lydkort i datamaskinen. Dette lydkortet er optimalisert for kommunikasjon og musikk på et annet nivå enn det som er standard i maskinen, det er også dette lydkortet som har sertifiseringen mot feks. Teams.

3. Bruk utstyr som er optimalisert for Teams

Med teams-sertifisert utstyr vil Teams automatisk skalere kvaliteten på videostrømmen i forhold til det som er tilgjengelig av båndbredde. Når flere bruker nettet samtidig, unngår du derfor problemer med feks. hakkete lyd når båndbredden blir for liten.

Noen eksempler på produkter som vil gi en helt ny lydopplevelse:
EPOS | Sennheiser MB Pro serien fra kr. 1440,-
EPOS Expand SP 30T Kr. 1990,-

Se flere tilbud på kvalitetslyd her

keyboard_arrow_up