Hackerne tar ikke ferie!

I ferien er de fleste av oss bokseren som lar guarden falle eller strutsen som stikker hodet i sanden.


Bokseanalogien er ganske enkel. Motstanderen nøyer seg ikke med å gi deg en rett venstre. Motstanderen ønsker å tappe deg og bedriften du jobber i for informasjon. Dette svir og smerter sannsynligvis mer enn en et slag i ansiktet.

Hacketid

Sommeren kan også beskrives som hacketid. Nå eksisterer begrepene phishing og hacking side om side, men uansett begrep er formålet det samme – stjele personlig informasjon eller informasjon som er sensitiv for bedriften du arbeider i.

– Hackers Don´t Take Time Off for Summer

Journalist Daniela Balaban på nettstedet AIThority.com formulerer det ganske enkelt i sin overskrift om temaet: Gone Phishing? Hackers Don´t Take Time Off for Summer.

Hun poengterer at ofre som utsettes for phishing-angrep på mobiltelefonen har økt med 85 prosent i gjennomsnitt hvert år siden 2011.

Storhetstid

Balaban viser til forskning fra sikkerhetsselskapet Lookout. I sin rapport fastslår forskerne at «Mobile enheter har åpnet et nytt lønnsomt vindu for kriminelle som utfører phishing-angrep.» De peker på at hackere klarer å unngå mye av beskyttelsen som finnes på mobiltelefoner. Journalist Daniela Balban fremhever dessuten sommeren som storhetstid blant hackerne.

Økonomiske skader

– Phishing-angrep utgjør en økende risiko for alle, men for ansatte som  prøver å holde seg oppdatert når de ikke er på kontoret, er det en større risiko. Å klikke på en phishing-e-post fra mobilenheten kan føre til at hele organisasjonen risikerer økonomiske skader, samtidig som det kan koste den ansatte jobben, skriver Balaban.

Ikke gjør som strutsen

Poenget er at du må gjerne senke skuldrene og kjøle føttene i sjøen, men du må aldri gjøre som strutsen; stikke hodet i sanden (selv om det er sommer). Guarden må holdes oppe gjennom hele ferien så lenge du bruker mobiltelefonen – spesielt.

At guarden må holdes oppe blir også understreket av Telenor. Ved inngangen til juli sendte Telenor ut SMS til alle sine kunder med en klar oppfordring om heller bruke 5G fremfor å surfe på fremmede og gratis Wifi-nett.

Det beste rådet vi kan gi deg er å du holder guarden oppe og er kritisk til det du mottar på mobiltelefonen, og ellers nyter sommerferien!