Så mange mobilsurfer i møter

Tre av ti arbeidstakere mobilsurfer mens de er i møter. Mobit-sjef Trond Voll har tatt seg selv i møtesurfing.

Tallene kommer frem i en nasjonal undersøkelse Infact har utført for mobil og IT-kjeden Mobit. Kjeden har 140 forhandlere over hele landet. Administrerende direktør Trond Voll er ikke overrasket.

Har selv surfet
– I utgangspunktet hadde jeg tenkt å moralisere da  jeg fikk se tallene. Heldigvis ble jeg innhentet av egne realiteter, for jeg har også surfet på mobilen i møter, innrømmer han.

Etter å ha vært i ledende stillinger i mer enn 20 år er han tydelig på at det faktisk har skjedd en kulturmessig endring med en «viss aksept» når det gjelder ta frem smarttelefonen i møter. Form og innhold på møtene er også definerende for om det kan være naturlig å plukke smarttelefonen ut av lommen, påpeker han.

Hva er tillatelig?
Møtesituasjonen kan nemlig være definerende  for hva som er tillatelig. Dersom noen ber om et møte og vedkommende under sammenkomsten  begynner å surfe på mobiltelefonen, vil Voll betrakte dette som ufint.

– I den grad jeg skal forsøke å gi et svar på når det er akseptabelt, er det når du verken skal føre ordet eller tilkjennegi betraktninger om enkelte temaer som er på agendaen. Men også dette kan vitne om manglende respekt for den som har ordet. For egen del må det falle seg naturlig, i motsatt fall kan det bli både kleint og kunstig, sier han.

Mobil og PC
Voll påpeker betydningen av at de sosiale antennene aktivert. Han har deltatt i møter hvor deltakere på en upassende måte har begynt å mobilsurfe. Det kan dessuten være forskjell om det surfes på mobiltelefon eller PC.

– Det er normalt ingen som reagerer på at man sitter med PC  under møter. Dette får karakter av jobbing, selv om den brukes til å surfe med, mens surfing på smarttelefonen kan gi et inntrykk av at du er uinteressert i det som diskuteres, sier han.
– Jeg er nokså sikker på at det å dra frem smarttelefonen under et jobbintervju innebærer en viss risiko, humrer Voll.

keyboard_arrow_up