Rolf lanserer Mobit-merkevaren

Så mobilavhengige er nordmenn

Rundt 1,1  millioner nordmenn må sjekke mobiltelefonen før det har gått én time. Det viser en helt fersk undersøkelse som Infact har utført for mobil og IT-kjeden Mobit.

– Vi har all grunn til å påstå at antallet er langt høyere fordi undersøkelsen omfatter bare dem som er 18 år eller eldre. Tar vi utgangspunkt i undersøkelsen er minst 25 prosent av oss fullstendig avhengige av å sjekke mobiltelefonen kontinuerlig, sier markedssjef Rolf Paulsen i Mobit.

Flere ivrige menn enn kvinner

Menn sjekker mobilen hyppigere enn kvinner. Aldersmessig er det småbarnsforeldre mellom 30 og 44 år som er de mest ivrige, viser undersøkelsen. Nærmere halvparten av befolkningen klarer å la mobiltelefonen ligge inntil seks timer før den må sjekkes.
– Det er ingen overdrivelse å hevde at mobiltelefonen er den viktigste tingen i folks liv. Mobilen griper inn i hverdagsliv, familieliv, fritid og jobb. Det som foregår i folks liv skjer i stadig større grad gjennom mobiltelefonen, sier Paulsen.

Flere blir mobilavhengige

Han er ikke overrasket og tror at det vil bli enda flere mobilavhengige i årene som kommer. Folk surfer på mobilen mens de lager mat, går gatelangs, er på do, på bussen, på fest og sammenkomster eller i møter. Nylig tok fotballspilleren Mario Balotelli frem mobiltelefonen rett etter at han hadde scoret mål i den franske toppligaen og sendte jubelscenene direkte på Instagram. Han bragte dermed et helt nytt tilsnitt til den direkte «her og nå» betydningen av Sosiale Medier.

Naken uten mobiltelefon

– Mange av de store begivenhetene presenteres først på mobilen. Den er selve vinduet ut til verden og kanaler som Facebook, Twitter, Instagram, Snap Chat, Google-søk, dating og alle varianter av nyheter. Uten mobiltelefonen vil de fleste føle seg naken, fordi de fleste av oss vil ha rykende ferske oppdateringer, fortsetter Paulsen. Han har en lang karriere bak seg i mobil og IT-bransjen og vil ikke moralisere over mobilbruk.

Vestlendinger mest avhengige

– Men vi må aldri glemme kontakten og dialogen med hverandre, og det jeg mest av alt vil advare mot er surfing under bilkjøring. Det er livsfarlig, sier han.

Undersøkelsen avdekker også georgrafiske forskjeller. Færrerst mobilavhengige finnes det på Sørlandet (20 prosent) mens Vestlandet troner øverst på skalaen for avhengighet (29 prosent).

Mobit er med sine 144 forhandlere over hele landet den største faghandlerkjeden innenfor mobil og IT. Mobit leverer produkter og tjenester fra Telenor Her finner din nærmeste Mobit-forhandler.