Vant anbud – for andre gang

Først vant Mobit Hamar anbudet til rundt 15 millioner kroner med å levere tjenester til flere kommuner i Nord-Gudbrandsdal. Så kom det inn klager, og det ble arrangert en helt ny anbudskonkurranse. 


– Klart at vi er fornøyd med å ha vunnet denne kontrakten enda en gang, sier daglig leder Kjetil Busterud i Mobit Hamar.

Sosiale medier, Teams og Chatbot

Sammen med mobiloperatøren Nortel skal Mobit levere telekomtjenester og abonnement til medarbeidere i seks kommuner i Nord-Gudbrandsdal. I tillegg er det muligheter i anbudet til å levere mer avanserte løsninger til de ulike rådhusene som omfatter integrasjon mot sosiale medier, Teams og Chatbot. Dette er tiltak som optimaliserer servicen til innbyggerne.

Kunstig intelligens

– Chatbot er en enkel svartjeneste som kan tas i bruk basert på kunstig intelligens. En Chatbot er i stand til å besvare generelle henvendelser fra innbyggerne og er tilgjengelig hele døgnet og hele året, sier Busterud

– Utkonkurrerte flere store aktører

Det skal, ifølge anbudet, leveres egne portaler som regulerer og administrerer ansattes kjøp og bruk av mobil. Busterud påpeker at denne løsningen er god både for kommunene og medarbeiderne. Den lokale Mobit-forhandleren konkurrerte allerede i november om avtalen mot flere andre store aktører.

– Utrolig moro å vinne dette anbudet, spesielt etter en strafferunde med en helt ny prosess, og mot så store og dominerende aktører, sier Busterud.

Konkurransedyktige

Mobit Hamar viste, sammen med Nortel, å være konkurransedyktige på både pris og løsninger.

– At vi er lokale gir nærhet til både kommunene og de ansatte. Kortreist kompetanse er et konkurransefortrinn som også betyr noe, mener Busterud.

Nærhet til kundene

Han understreker at han og kollegene har god innsikt i hvilken kompetanse og kundebetjening kommunene forventer.

– Vi har jo betjent disse kommunene tidligere når vi var en del av Nordialog og Telenor, sier han.

Avtalen har – uten tilleggstjenester – en verdi på rundt 15 millioner kroner

Varighet fire til syv år

Kontrakten har en varighet på fire år, men kan ifølge anbudet bli utvidet til syv år.
– Vi vil naturligvis legge ned en betydelig innsats i håp om at vi får være leverandør i hele denne perioden, sier Busterud.

Nå skal Mobit Hamar ansatte enda flere, ikke bare for å betjene disse kommunene.
– Det kommer stadig store kunder inn som ønsker vår nærhet og kompetanse. Vi ser for oss en betydelig vekst de neste årene, fortsetter  Busterud.

Seks kommuner

Bak anbudet står i fellesskap kommunene Skjåk, Lom, Vågå, Sel, Dovre og Lesja som har har organisert avtalen gjennom Regiondata, som er en sammenslutning. Mobit Hamar skal fasilitere avtalen, som formelt er inngått med Mobit Norge.

Nortel skal forsyne de kommunalt ansatte med nye sim-kort og mobilabonnement. Nortel er en relativt ny utfordrer i bedriftsmarkedet. Selskapet er notert på Oslo Børs og har hatt sterk vekst på kort tid.

 

Meny