– Visste at Mobit Control ville bli ettertraktet

Barbro Nordgård skjønte umiddelbart at tjenesten ville være ettertraktet blant bedrifter, men slet likevel med å få kundene til å forstå behovet i starten for fire år siden.


– Tilbakemeldingene fra kundene er at de fått kontroll og i tillegg sparer store beløp, sier Nordgård. Hun er daglig leder for Mobit Breivika i Tromsø og ble Årets TCM-forhandler i Mobit-kjeden i 2020. Multiconsult var en av de første bedriftene til å ta i bruk Mobit Control og anslår en besparelse på 1,8 millioner kroner, per måned!

(fortsetter under bildet)

Mobit
Barbro Nordgård er fornøyd med responsen på Mobit Control

Tidlig interesse

– Jeg interesserte meg tidlig for dette produktet, og identifiserte raskt at akkurat dette produktet er hva bedrifter av en viss størrelse trenger for å få oversikt over beholdningen av mobiltelefoner, desktop og andre bærbare enheter blant ansatte, sier hun.
I tillegg administrerer Mobit Control abonnementer, og skiller mellom privatbruk og jobbrelaterte utgifter.

Kongsberg Satellite Services (KSAT) inngikk avtale om Mobit Control i mars 2019 med et mål om å strømlinjeforme håndtering av mobilabonnementer og mobiltelefoner. Løsningen har gitt KSAT merverdi i form av mindre bruk av interne ressurser for å håndtere utstyrsparken, samt for å optimalisere opplevelsen hos brukerne, opplyser innkjøpssjef June Tårnes.

Når kan utstyr byttes?

TCM er plattformen konseptet Mobit Control er bygget på. Gjennom Mobit Control kan en medarbeider sjekke når utstyr kan byttes, og hva som er egenandelen. Medarbeidere kan i tillegg kjøpe utstyr som er dyrere, og dekker da selv merkostnaden gjennom trekk i lønn.

Fikk kundene til å se hele bildet

Da Mobit Breivika lanserte tjenesten for fire år siden var det mer krevende å nå frem til bedrifter, men dette har endret seg veldig.
– De fleste så bare på at tjenesten hadde en kostnad. Det var kanskje litt vanskelig å få kundene til å se hele bildet med effektivisering og besparelser, sier hun.

Kanskje beste løsningen i verden

Bedriftene som bruker Mobit Control er fantastiske referanser fordi disse kan vise til betydelige besparelser og full oversikt over maskinparken til medarbeidere.
– Denne enkle plattformen er kanskje den beste i verden. Jeg har i alle fall ikke sett noen tjenester som kan sammenlignes etter mer enn 20 år i bransjen, sier Nordgård.

On/Off Boarding av medarbeidere

Løsningen håndterer dessuten en såkalt on/off-boarding for medarbeidere som skal slutte eller begynne i bedriften.

– I 2021 skal man ha en god og overbevisende begrunnelse for å gjøre dette arbeidet manuelt når det finnes enkle og helautomatiserte løsninger som gjør denne jobben, sier Nordgård.

 

Opplever stor interesse
fra bedrifter

Petter Nemeth, administrerende direktør i TCM, registrerer et helt annet fokus i dag sammenlignet med tidligere hva gjelder å få kontroll og oversikt over tele og datakostnadene i norske bedrifter.

– Det er en krevende jobb for bedrifter å On-boarde nye ansatte samt Off-boarde medarbeidere og samtidig holde styr på utstyr som mobiltelefoner og PC. Vi ser i dag at TCM er den eneste tilbyderen på markedet som har samlet alt dette i samme løsning for både bedriften og deres ansatte, sier Nemeth.

(fortsetter under bildet)

Petter Nemeth i TCManagement

Den helautomatiske TCM-løsningen starter med å sende en velkomstmail i forbindelse med On-boarding.

Enkle instrukser

– Eposten gir enkle instrukser om hvordan medarbeiderens abonnement håndteres, samt at medarbeideren kan velge mobiltelefon med egenandel og ikke minst  bestille seg PC før første arbeidsdag.  Dette får medarbeideren automatisk inn i kontroll-systemet som igjen sørger for at når de slutter (Off-boarder), må den ansatte ta stilling til om hun eller han ønsker å kjøpe ut telefonen og eventuelt annet utstyr, fortsetter Nemeth.

Følger opp til Off-boarding

Alt dette skjer atuomatisk og «utestående» rekvisita blir fulgt opp av TCM-løsningen helt til den ansatte har betalt  eller innlevert utstyret.
– Det beste av alt er at dette går helt automatisk, fra On-boarding til Off-boarding og lønnstrekk, sier TCM-sjefen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
keyboard_arrow_up