Skjermer på Meny(en)

I halvannen måned har Meny i Sandefjord brukt skjermer til å informere kundene om tilbud, middagstips, kampanjer og Trippel-Trumf.

– Vi startet ved årsskiftet, og vi har montert ni skjermer på strategiske steder i butikken til Meny i Indre Havn, forklarer bedriftsrådgiver Kristian Gunnestad i Mobit Sandefjord.

Pilot periode

Mobit leverer lisenser, nettverk og bredbånd som gir disse skjerm-opplevelsene til kundene som handler på Meny.  Gunnestad forteller om pilotprosjektet med innlevelse og entusiasme. I pilot-perioden skjer alt digitalt og ikke på den tradisjonelle måten med plakater.

 

– Plakater er tungvint sammenlignet med skjermer. Plakater må fysisk settes opp og inn i rammer, og tas ned, og det skal printes og senere kastes. Når all denne informasjonen kjøres digitalt, blir det mer effektivt i form av tid og penger, sier Gunnestad.

– Skjermene fanger blikket til folk

– Skjermene fanger blikket til folk på en helt annen måte enn papirplakater, sier assisterende butikksjef Jesper Øien. Han er helt klar på at budskapene kommer mer til sin rett på skjermer enn plakater.

 

– Jeg observerer jo at kundene står og kikker på skjermene, sier han.

 

Øien skulle gjerne hatt mer enn de ni skjermene som er en del av pilot-prosjektet, og med flere skjermer hadde løsningen blitt komplett.

 

– Jeg er veldig fornøyd med skjermene, men vi får vi se hva vi lander på etter testingen, sier Øien.

 

Presenteres umiddelbart

Skjermene har den fordelen at viktig informasjon kan presenteres umiddelbart. Den styrken har ikke budskap som må printes på papp. Bedriftsrådgiveren har estimert  besparelsene som skjermene utgjør, men disse tallene holder han for seg selv og oppdragsgiveren Norgesgruppen.

 

– Det analoge er generelt langt mer kostbart enn det digitale, påpeker Gunnestad.

 

Hovedpoenget er at viktige og interessante budskap får en mer delikat innpakning på skjermer, og skjermene håndterer både stillbilder og videoer. Skjermene kan dessuten koples til innhold som Meny legger på sine egne nettsider.

 

Sparer tid med sentralisert styring

Innholdet på skjermene kan varieres med nasjonale, regionale og lokale budskap, og også rigget for ulike digitale plattformer og såkalt «taggs».

 

– Når en medarbeider i markedsstaben til Norgesgruppen setter opp en nasjonal kampanje på Wienerpølser til 17. mai, kan vedkommende merke denne kampanjen med tagger som «alle ferskvare skjermer»  «alle butikker» «sør-Norge«, sier Gunnestad.

 

Fisketirsdag på skjerm

Løsningen på skjermene innebærer at mer enn hundre Meny-medarbeidere slipper å printe plakater, og å holde orden på når plakatene skal ned igjen. I Nord-Norge kan det vises en annen kampanje, eksempelvis tilbud på grillpølser til nasjonaldagen.

 

– Når Meny har sin tradisjonelle fisketirsdag blir fisketirsdagen annonsert på skjermene, eller gjerne på én skjerm ved ferskvaredisken.  Tilberedningen blir da vist i tekst og bilder eller film, og forbrukeren kan se hvordan hun eller han  lager en god torskemiddag, sier Gunnestad.

 

IT-sikkerhet

Og så et viktig element som kretser om IT-sikkerhet:

 

– Teknologien for å styre skjermene, samt innhold, skjer på utsiden av datamuren til Norgesgruppen. Vi toucher ingen interne data, og kildene vi bruker er hentet fra det som kalles åpne APIér, altså åpne grensesnitt, sier den erfarne bedriftsrådgiveren.

 

Kontakt din lokale Mobit-forhandler!